Šnurovačka alebo zips? Ako viazať šnurovačku?

person Uverejnil: Eva Meszarošová list : Spoločenské šaty : comment Komentár: 0 favorite Videné: 5652
Šnurovačka alebo zips? Ako viazať šnurovačku?

Pri výbere svadobných či spoločenských šiat si často kladieme otázku, zvoliť šaty so šnurovačkou alebo so zipsom. Tu je niekoľko praktických rád, ktoré vám pomôžu nájsť odpoveď na túto dilemu.

Kedy zvoliť zips?

Zips môžete zvoliť vtedy, ak vaša váha za normálnych okolností nekolíše. Ak volíte zips, nie je vhodné šaty kupovať či prenajímať vo veľkom predstihu, pretože nikdy sa nemôžete na 100% spoľahnúť, že neschudnete alebo nepriberiete dáke to kilo navyše. Spoločenské i svadobné šaty nie sú tričko, musia krásne sedieť na postave. Zips môžete zvoliť i vtedy, ak si idete dať šaty šiť na mieru a krajčírka vám ich vie aj na poslednú chvíľu prispôsobiť. Samozrejme, že častokrát sa dajú upraviť taktiež kupované šaty. Vtedy si treba však pred kúpou dobre zvážiť, najlepšie skonzultovať s odborníkom, či táto úprava by nebola príliš náročná a zbytočne nákladná. Ak volíte šaty bez ramienok, je vhodné si zistiť, či šaty pod zipsom majú gumičku, ktorá sa zapína ako podprsenka. Táto skvelá pomôcka Vám zaručí, že šaty budú držať na svojom mieste i pri náročnom tancovaní.

Kedy zvoliť šnurovačku?

Ak si šaty nedávate šiť na mieru, nemáte práve tabuľkové miery a nechcete strácať čas či peniaze za úpravu u krajčírky, je najvhodnejším výberom šnurovačka. Mnohým dámam sa zdá tento typ zapínania elegantnejší a honosnejší ako zips. Okrem estetických výhod má šnurovačka nespočetne veľa praktických predností. Tu je niekoľko z nich:

  • - šnurovačka sa prispôsobí, často povolí aj 10 - 15cm, takže vy sa nemusíte báť, že vám šaty do spoločenskej udalosti nebudú
  • - pri šatách bez ramienok si viete šaty na hrudníku stiahnuť presne tak, aby ste sa v nich cítili pohodlne, nepadali vám či nežiadane neodstávali
  • - je väčší predpoklad, že sa Vám pokazí zips ako šnurovačka
  • - ak nakupujete šaty cez internet, so šatami, ktoré majú šnurovačku máte oveľa väčší predpoklad, že Vám šaty sadnú

V korzetových šatách Vám nič nebráni si na spoločenskej udalosti dobre zatancovať či si riadne zajesť. Šnurovačku neodporúčame voliť vtedy, ak vás nemá kto pred spoločenskou udalosťou zašnurovať.

Ak ste si vybrali šaty na viazačku, je dôležité sa ju naučiť správne šnurovať. Ak zvolíte nesprávny postup pri zaväzovaní, môže sa vám zdanlivo zdať, že šaty nesedia.

 

Video

Ako viazať šnurovačku / ako správne šnurovať?

Publikované: 23.11.2014

Komentáre

Ešte žiadny komentár.

Zanechajte komentár

Nedeľa Mondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead alebo Reset password