Správne načasovanie kúpy šiat, zaručený úspech

person Uverejnil: Eva Meszarošová list : Spoločenské šaty : comment Komentár: 0 favorite Videné: 1477
Správne načasovanie kúpy šiat, zaručený úspech

Kúpa spoločenských šiat nesmie byť záležitosťou na poslednú chvíľu. Také niečo si môžu dovoliť len dámy, ktoré nie sú náročné a nakupujú večerné šaty často, presne vedia aký strih, typ a veľkosť šiat, sú pre ne vhodnými.

Šaty sa však nesmú nakupovať ani vo veľkom predstihu (napr. pol roka vopred), pretože vaša váha môže za také dlhé obdobie kolísať. Večerné šaty nie sú tričko. Musia dokonale sadnúť. Optimálny časový horizont na výber šiat na určitú príležitosť sú 2-4 mesiace vopred.

 

Ak si chcete šaty prenajať

Nikdy sa nemôžete spoľahnúť, že šaty budú v potrebnom termíne k dispozícii. Vždy je tu totiž riziko, že prenajaté šaty zákazníčka pred vami nenávratne zničí. Ak si šaty zarezervujete vo veľkom predstihu, nie je to ešte záruka, že keď sa k vám dostanú, budú také, ako v čase rezervácie. Pretože je nemožné predpokladať počet zákazníčok, ktoré si ich prenajmú pred vami. Od toho je odvodená aj pravdepodobnosť poškodenia šiat, či úplného zničenia. Pri prenájme večerných šiat je teda vždy potrebný aj záložný plán.

 

Ak si chcete šaty objednať cez internet

Ak vaša postava nedisponuje tabuľkovými mierami, nezabúdajte na odbornú konzultáciu s predajcami či vyskúšanie si rôznych strihov šiat v nejakom kamennom salóne. Hlavným zámerom takéhoto skúšania nie je kúpa šiat, ale zistenie, ktorý strih je pre vás ten najvhodnejší, ktorý vám urobí peknú siluetu postavy.

Večerné šaty nemajú byť totiž pekné len samy o sebe, majú predovšetkým skrášliť vás. Aj na internete nájdete množstvo článkov, ktoré vás usmernia v tom, aký typ postavy máte, aké šaty vybrať a akým sa radšej vyhnúť. Najspoľahlivejšou možnosťou úspešného výberu je však skúška šiat v salóne, ktorý e-shop vlastní a v ktorom vám ochotní pracovníci poradia nielen s výberom strihu a typu šiat, ale aj pre vás vhodnou, či práve trendovou farbou.

Ďalším dôležitým faktorom úspešného nákupu šiat cez internet je preštudovanie si informácií o dodacej lehote. Ak sú šaty na objednávku, nespoliehajte sa na stred dodacej doby a pod. Vždy rátajte s jej posledným dňom (vždy sú tieto termíny len informačné - ak sa šaty šijú, ktorejkoľvek značky - nemusí výroba práve disponovať látkou, čipkou k tomuto modelu a môže sa dodacia doba predĺžiť). Ak potrebujete šaty skôr ako je ich dodacia lehota, overte si ešte pred ich objednaním, či je možné dodať šaty vo vami požadovanom termíne a aká je spoľahlivosť dodania do tohto termínu. Pri šatách na objednávku, ktoré sú spravidla dovážané zo zahraničia, vždy hrozí, že zásielka nestihne prísť do konca dodacej doby, pretože ako s každým tovarom zo zahraničia, hrozí zadržanie zásielky colnicou. Tá následne robí rôzne kontroly, ktoré sa žiaľ nedajú predvídať. Treba počítať aj s tým rizikom, že dopyt po modely šiat, ktorý ste si aj vy vybrali je tak neúnosne veľký, že sa jednoducho nestíhajú šiť.

Opatrnosti nikdy nie je dosť, a preto treba dopredu rátať s tým, že síce prídu prekrásne šaty, ale veľkostne (hoci ste sa dobre pomerali) by ste uvítali menšie alebo väčšie číslo či iný strih. Ak si vyhradíte dostatok času, môžete stihnúť šaty zameniť - t.z., že sa objednajú vo vhodnejšej veľkosti a vy budete dokonale spokojné a krásne.

Ak ste pri množstve povinností nestihli objednať šaty v dostatočnom predstihu, treba si skôr vyberať z ponuky šiat skladom a radšej neriskovať. Prípadne sa vopred dohodnúť s predávajúcim, že ak by šaty náhodou nestihli prísť do potrebného termínu, aby vám poslal niektoré zo šiat, ktoré má skladom.

Naozaj vám však neodporúčame nakupovať večerné šaty v e-shopoch, ktoré neposkytujú možnosť vrátenia šiat alebo peňazí. Večerné šaty vám totiž nemusia sadnúť, aj v prípade, že vaše miery budú dokonale korešpondovať s veľkostnými tabuľkami. Čo potom so šatami, ktoré vám odstávajú, sú krátke alebo vám deformujú postavu? Takéto dôvody nie sú obsahom záručnej reklamácie.

E-shop Salón EvaMária

 

Ak si chcete šaty kúpiť v kamennom salóne

Ak nie ste príliš náročná a máte súmernú postavu, môžete natrafiť na vhodné šaty hneď na prvýkrát v prvom dobrom salóne. Avšak dámy sú v tomto ohľade zväčša náročné. Nie je chybou kúpiť si šaty aj dva - tri mesiace vopred, radšej mať šaty doma zavesené v skrini, ako nemať na poslednú chvíľu žiadne. Ak nechcete zabíjať čas zbytočným hľadaním, je dobré vopred si zistiť, ktoré salóny majú veľký výber, predávajú modely, ktoré sa vám páčia a sú pre vás cenovo i časovo dostupné. Skúšanie večerných šiat vo viacerých salónoch s opätovným sklamaním z neúspešného hľadania môže byť veľmi unavujúce až deptajúce, a napokon nebudete spokojná ani so šatami, ani so sebou.

Salón EvaMária v Seredi má skladom vyše 770 spoločenských šiat.

  

Publikované: november 2014, aktualizované september 2017

 

Komentáre

Ešte žiadny komentár.

Zanechajte komentár

Nedeľa Mondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead alebo Reset password